Uit: MEMORANDSTAD 46

Je kan zo langzamerhand alles aantrekken, er is zoveel hips dat mag, van heel lang tot superkort. Hotpants hebben een beetje het loodje gelegd, maar korte rokken, vooral met plooien, winnen weer terrein. Zwangere bloezen van natuurlijke stoffen, liefst een soort grove katoen, de spijkerbroek een paar keer opgerold, rode konen en een vuurrode smile, en je bent dit seizoen hip-de-Ia-crème. Ook in kleinigheden kun je je mode-bewustzijn bewijzen. Hieronder een algemeen overzichtje van een paar onmisbare en heel goed betaalbare attributen.
Je kijkt op een knol van een horloge hoe laat het is. Wijzerplaten vaak in de kleur van de band, groot, met grote cijfers. Er zijn zelfs erg geestige waterdichte strandhorloges (ook zanddicht natuurlijk). Prijzen vallen geweldig mee.
Op klompen door de Kalverstraat deze zomer, mensen. Klossend over de Keukenhof, kleppend langs de Kneuterdijk. Ze zijn er van een gulden of vijftien, denim bovenwerk en sterke rubberzool, tot tegen de honderd gulden, elegant van lijn en van heel fijn leer gemaakt. We zagen ze met enkelbanden voor de smalle voetjes, met koperbeslag, met open neuzen en met kurk, hout of rubber zolen. Maar altijd hoog, dat hoort er bij. Maakt wel mooi lang natuurlijk.
Met een paar echte boerenklompen aan je voeten, zoals ze op het land nog worden gedragen, en dan gelakt in goud of zilver of een pimpelpaarsje, ben je natuurlijk helemaal up-to-date. En nog goed voor je voeten ook (zeggen ze).

"Memorandstad" is (was) een uitgave van Randstad Uitzendbureau voor eigen personeel.
(Samenstelling : Daphne Duijvelshoff - Total Design)