Introductie

De eerste Nederlandse mensen om te komen naar Canada waren Nederlands-Amerikanen bij de Verenigde Rijk Loyalists . De grootste golf was in de late negentiende en vroege twintigste eeuw, toen grote aantallen Nederlanders hielpen vestigen de Canadese westen. Tijdens deze periode grote aantallen ook vestigden zich in grote steden als Toronto . Terwijl onderbroken door de Eerste Wereldoorlog deze migratie terug in de jaren 1920, maar weer gestopt tijdens de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog . Na de Tweede Wereldoorlog een groot aantal Nederlandse immigranten naar Canada, waaronder een aantal van de oorlog bruiden van de Canadese soldaten die bevrijd Nederland. Tijdens de oorlog Canada had beschut kroonprinses Juliana en haar familie. Het jaarlijkse Canadese Tulip Festival gehouden in mei herdenkt haar met een royale hoeveelheid van de Tulpen komen uit Nederland. Door deze nauwe banden Canada werd een populaire bestemming voor Nederlandse immigranten. De Canadese regering moedigde dit, werven van geschoolde werknemers. Deze naoorlogse golf vooral naar stedelijke centra, zoals Toronto, Ottawa en Vancouver. Met het economisch herstel van Nederland in de naoorlogse jaren de immigratie naar Canada sterk vertraagd.
Terwijl een van de grootste minderheidsgroepen in Canada, de Nederlandse Canadezen de neiging om snel te assimileren en er zijn relatief weinig Nederlanders Canadese organisaties en de media. Een belangrijke instelling is de Christian Reformed Church in Noord-Amerika , met de meeste gemeenten gevonden door Alberta, British Columbia en Ontario. Het Instituut voor Christian Studies in Toronto, The King's University College in Edmonton, en Verlosser University College in Ancaster, Ontario worden geassocieerd met deze Nederlandse Hervormde / Gereformeerde gezindte. Christian Schools International , de christelijke arbeidersbeweging Association of Canada , en de Christelijke Boerenbond Federatie van Ontario zijn organisaties met een sterke Nederlands-Canadese roots.
Nederlandse Canadezen, omwille van hun gemeenschappelijk cultureel en religieus erfgoed, de neiging om hechte gemeenschappen vormen. Dit heeft geleid tot een in-joke bekend staat als Nederlandse Bingo [3] , waar gezegd wordt dat een Nederlandse Canadees is in staat om erachter te komen zijn / haar verbinding met een andere Nederlandse Canadees door vragen te stellen over de andere achternaam, de stad van geboorte, kerk en het college woonden ze.

bron: wikipedia