Luchtalarm - Pieter v Wijngaarden en Prudent Staal

Het gaat vooral ook over de barre tijden van 1940 tot 1945 waar in het begin de invasie door de lucht van Duitse troepen, luchtgevechten en de culminatie tot het verraderlijke, geheel in nazi trant, bombardement van Rotterdam, waar bijna 30.000 burgers het leven lieten.
Het geeft een beeld vervolgens van de Nederlandse vliegvelden van waaruit de Luftwaffe de overtrekkende Amerikaanse en Engelse bommenwerpers aanvielen en helaas ook velen deden neerstorten.
De sinistere luchtalarm sirenes zullen de mensen die dat beleefden nooit meer vergeten.

Ook Nederlandse vliegers vochten mee onder Engels bevel.
Het woord 'squadron' naam voor de Engelse diverse gevechtseenheden werd ook voor de Nederlandse Luchtmacht een begrip dat stamt uit die alles omvattende krachtmeting die de 2e wereldoorlog kenmerkt en aan duizenden piloten, navigators en staartschutters het leven koste.

60 jaar na afloop van de oorlog wordt nog steeds af en toe een vliegtuigwrak geborgen, de stoffelijke overschotten geïdentificeerd en de familie opgespoord. Een teken dat men diegenen die het hoogste offer brachten niet is vergeten.

Hoewel "Luchtalarm" ontdekt in een boekenkast in de Oudemanhuispoort in Amsterdamal, al in 1995 werd uitgegeven werd door Uitgeverij b.v. Bonneville in Bergen (NH),bevat het boek veel onbekend beeld materiaal .