Vademecum Diagnostiek 2014

De beelden voor het 6e Vademecum van Sanquin.

Bij de eerste bespreking vorig jaar hebben we als vertrekpunt genomen, dat Sanquin en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Verder kozen we nu voor kleur in plaats van zwart-wit.
Voor mij was de logische conclusie en uitdaging om te zoeken naar een bijna abstracte verbeelding.
Als het ware schilderen met licht, citaat van Reynoud Homan - ontwerper.

De volgende stap was dat Anneke de Regt - Communicatie Sanquin mij langs de auteurs van de diverse hoofdstukken voerde, om van hen in kort bestek te horen waarmee zij bezig zijn.

Ik was onder de indruk van hun kennis en van de nieuwe ontwikkelingen.

Een probleem was hoe de voor een leek complexe materie om te zetten naar een werkbare methode bij het maken van de beelden.
Het in overleg formuleren van trefwoorden leek de beste weg.
Bij het zoeken van een samenhang van de beelden of liever concept ontstond de duiding naar menselijke aanwezigheid door hand, gezicht of zelfs een schaduw.
Dat is dus steeds de leidraad geweest, het gaat tenslotte om werk door mensen voor mensen.
Hoewel ik zelf vind dat het resultaat er mag zijn, zal natuurlijk nog moeten blijken of de auteurs er ook zo over denken.
Hoe dan ook, ik dank dr. Ruud Smeenk - projectleider Vademecum Sanquin voor de gegeven vrijheid en zijn gestelde vertrouwen om mijn werk te kunnen doen.
Reynoud voor het bewaken van het concept, Robbert Zweegman - vormgever voor de fraaie integratie van tekst en beeld en tenslotte nieuw in het gezelschap Marcel Valkema - fotografie en pre-press voor het drukklaar maken van het beeldmateriaal.
PPM, 15-10-2013